• banner

Gao Shan Liu Shui innebærer den største forståelsen av “musikk” i kinesisk kultur.
De frodige skogsåningene og de rene innsjøene skaper en perfekt setting for å designe vinterhagen rundt dette felles idealet om harmoni, som finnes både i musikk og landskap. Denne campus er et landskap i seg selv, bygget opp fra de beste elementene i det som allerede finnes på nettstedet. Kanalen forvandles til en frodig elv som strømmer gjennom steiner, under broer og forbi lavtliggende pil. Selve campus er deretter bygget rundt denne elven som en liten dalby, med sine mest aktive deler som åpner seg direkte mot elveleiet og de mer private delene av campus klatrer opp mot toppene. Denne bølgende fjellformen beskytter den indre dalen mot trafikkstøyen. I stedet skaper de naturlige lydene, slik som lyden av det rennende vannet, den omgivende bakgrunnen for campus.
De fire hoveddelene av campus er plassert på hver sin bakke: De viktigste begivenhetshallene er plassert i sør, rett ved campus hovedinngang langs elven; de mindre salene og andre undervisningsanlegg fortsetter mot vest fra salene og skaper den høyeste bakken; fortsetter mot nord fra disse er boligkvarteret, flettet sammen med de åpne gårdsplassene som gir sjenerøst dagslys inn i hver leilighet, mange vender mot den lengre utsikten mot nord over åsene; administrasjonsbakken vendt mot øst kobler seg også til hovedinngangen fra denne siden av det store hvelvet over elven. Hagen åpner seg mot øst og vest langs elven og ønsker det akademiske livet til begge CUHK-campusene velkommen. De viktigste logistiske arteriene er mot sør og nord til veiene.
Arkitektonisk er campus lagt ut i et tydelig rutenett, noe som gir effektiv bruk av plass og struktur. Rommene er kledd i glass og matt hvit keramikk. Den utvendige konvolutten kurver rundt campusens omkrets, og skaper en harmonisk form som passer inn i landskapet generelt. Silhuetten til hovedformen endres dynamisk når man beveger seg forbi bygningen, på samme måte som å oppleve naturlandskap fra et kjøretøy i bevegelse. Solens retning på forskjellige tidspunkter på dagen påvirker i stor grad hvordan formen enten bringes ut av refleksjoner og lys inni eller blandes inn i landskapet av skyggene. Vinduene kruser bak kobberfasaden og danner et varierende sett med lyseffekter, ikke ulikt refleksjonene fra overflaten av rolig vann. Disse elementene gjør at bygningen kan føles naturlig annerledes hver gang man ser den, til tross for den store skalaen.

NAVN: Shenzhen konservatorium for musikk

TYPE: Konkurransebidrag, 2021, delt 2. premie

STATUS: Avsluttet

PLASSERING: Shenzhen, Kina

KLIENT: Det kinesiske universitetet i Hong Kong, Shenzhen; Bureau Public Works i Shenzhen kommune

PROGRAM: Ca. 130.000 m² med forestillingsanlegg, undervisningskompleks, øvingsstudio, sovesal, sportssenter, administrasjonskontor etc.

KONKURRANSELAG PÅ ALA: ALA samarbeider Juho Grönholm, Antti Nousjoki og Samuli Woolston med Jiaao Liu, Filippo Dozzi, Isabel Sánchez del Campo og Chengfan Yang

SAMARBEIDER: Kina IPPR International Engineering Co. Ltd (arkitektpartner), Vlad Vernica (visualiseringer), Infinity Vision (visualiseringer), Alain Tisseyre (teaterrådgivning og akustikk)

Kilder: http://ala.fi/work/shenzhen-conservatory-of-music/


Innleggstid: Jun-11-2021